Четврток, 17 Август 2017

Литургика

Литургија на претходно осветените Дарови

Во Православната Црква постојат три Божествени Литургии на кои се врши принос и осветување на даровите, при што тие стануваат тело и крв Христови. Тоа се Литургиите на: светиот Јован Златоуст, на светиот Василиј Велики и на светиот апостол Јаков. Последнава вообичаено на некои места се служи само два

Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL