Петок, 23 Февруари 2018

Општ катихизис

Богослужбениот циклус во текот на Великиот пост

Поради покајниот карактер на Великиот пост, во текот на Светата четириесетница и Страстната Седмица типикот на црковното богослужение се разликува од оној во останатите денови од црковната година.
Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL