Сабота, 20 Јануари 2018

ВОСКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО-втор ден


veligdenvtor den blagovestenie i balaklija 001
veligdenvtor den blagovestenie i balaklija 013
veligdenvtor den blagovestenie i balaklija 043
veligdenvtor den blagovestenie i balaklija 047
veligdenvtor den blagovestenie i balaklija 053
veligdenvtor den blagovestenie i balaklija 151
veligdenvtor den blagovestenie i balaklija 153
1/7 
start stop bwd fwd

На втор ден Велигден, Неговото Блаженство, г.г. Стефан богослужеше во црквата Св. Илија во населбата Јане Сандански. Пред почетокот на Архиерејската литургија, беше потстрижан во чтец Новица Пројчевски. Верниот народ се причести со Телото и Крвта Христови.
Share