Сабота, 20 Јануари 2018

Лазарева сабота


sliki od lazareva sabota i sredba 003
sliki od lazareva sabota i sredba 004
sliki od lazareva sabota i sredba 005
sliki od lazareva sabota i sredba 006
sliki od lazareva sabota i sredba 007
sliki od lazareva sabota i sredba 008
sliki od lazareva sabota i sredba 009
sliki od lazareva sabota i sredba 010
sliki od lazareva sabota i sredba 011
sliki od lazareva sabota i sredba 012
sliki od lazareva sabota i sredba 013
sliki od lazareva sabota i sredba 014
sliki od lazareva sabota i sredba 015
sliki od lazareva sabota i sredba 018
01/14 
start stop bwd fwd

Денот, во кој светата црква си спомнува за воскресението Лазарево, беше прославен со Св. Архиерејска Литургија во храмот Св. Вознесение во населбата Хиподром. Со Литургијата чиноначалствуваше неговото блаженство, г.г. Стефан заедно со свештениците од овој храм и гости о доколните цркви.Пред Литургијата Архиепископот Стефан благоволи да ги потстриже во чтец кандидатите: Зоран Велковски, Зоран Смилковски, Зоран, НасковскиСв. Архангел Михаил
Share