Сабота, 20 Јануари 2018

Архиерејска Литургија на вториот ден од Христовото раѓање


На вториот ден од Христовото раѓање, кога Православната Црква молитвено во слава и пофалба си спомнува за Пресвета Богородица, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан во сослужение на свештеници од Скопската епархија отслужи Божествена литургија во црквата „Рождество на Пресвета Богородица“ во Скопје. Овој ден е именуван како Собор на Пресвета Богородица, бидејќи тогаш се собираат сите верни за да ја прославата Мајката Божја и што торжествено, соборно, се служи во нејзина чест.

SPE_5312_-_CopySPE_5334_-_CopySPE_5352_-_SPE_5378_-_CopySPE_5380_-_CopySPE_5382_-_CopySPE_5390_-_CopySPE_5401_-_CopySPE_5409_-_CopySPE_5421_-_CopySPE_5422_-_CopySPE_5443_-_CopySPE_5430_-_Copy

Share