Сабота, 20 Јануари 2018

Царски часови во црквата посветена на Свети Наум Охридски во Радишани

На 05 јануари 2017 година, денот во кој Македонската православна црква го прославува светиклиментовиот соподвижник, преподобниот Наум Охридскиот Чудотворец, Архиепископот охридски и македонски отслужи Царски (Велики) часови, во црквата посветена на светиот Наум во населба Радишани.

SPE_4837
SPE_4847
SPE_4856
SPE_4864
SPE_4907
SPE_4921
SPE_4932
SPE_4947_copy
SPE_4958

 

Share