Понеделник, 18 Декември 2017

Осветување на црквата посветена на Архангел Гаврил во населба Ченто


На 21.11.2017 година, денот посветен на соборот на архистратигот Михаил и останатите небесни сили, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан ја освети црквата посветена на архангел Гаврил во населба Ченто, општина Гази Баба. На осветувањето и на архиерејската литургиска прослава присуствуваше многуброен верен народ.

SPE_3952
SPE_4050_copy
SPE_4069
SPE_4095
SPE_4115
SPE_4174
SPE_4176
SPE_4181
SPE_4208
SPE_4236
SPE_4238
SPE_4277
SPE_4290Share