Петок, 23 Февруари 2018

Архиепископот присуствуваше на отварањето на изложбата на витражни икони „Светоносен иконостас“, во соборната црква Св. Климент Охридски


Во средата, на 18.10.2017 година, по вечерната богослужба, Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан присуствуваше и одржа свечен говор при отварењето на изложбата на витражни икони „Светоносен иконостас“, од упокоениот полски православен иконописец Адам Сталони Добжански (1904-1985). На отварањето присуствуваше и покровителот на изложбата, Неговата екселенција амбасадорот на Република Полска во Скопје, г. Јацек Мулатановски, како и организаторот Јан Добжански.
Изложбата ќе биде отворена во свечената сала при соборната црква, се до 02.12.2017 година.

SPE_2818
SPE_2838
SPE_2839_copy
SPE_2893
SPE_2912
SPE_2916
SPE_2917
SPE_2925
SPE_2927
SPE_2932
SPE_2928Share