Петок, 23 Февруари 2018

Покана по повод осветувањето на манастирот „Св. Наум Охридски“ во н. Радишани


__-_Copy_-_Copy_copy
СКОПСКАТА ПРАВОСЛАВНА
ЕПАРХИЈА

во рамките на одбележувањето на 50 годишнинта од возобновувањето на автокефалноста на
Охридската архиепископија како Македонска православна црква, Ве поканува на осветувањето на новиот храм
„Св. Наум Охридски“ - во населбата Радишани - Скопје.


ПР
ОГРАМА

Сабота, 21 октомври 2017 г.

17.00 часот – Вечерна богослужба, храм „Св. Наум Охридски“


Н
едела, 22 октомври 2017 г.


08.45 часот – Пречек на Архиепископот и Архиереите на МПЦ, храм „Св. Наум Охридски“

09.00 часот – Чин осветување на храмот

10.00 часот – Света Божествена Литургија

11.30 часот – Чин осветување на обновените конаци и новата трпезарија
Share