Петок, 23 Февруари 2018

Изложба на витражни икони во соборната црква


Во среда, на 18.10.2017 година, со почеток во 19:00 ч. во салата на соборната црква „Свети Климент Охридски“  во Скопје ќе се одржи отварање на изложбата на витражни икони „Светоносен иконостас“, од упокоениот полски православен иконописец Адам Сталони Добжански (1904-1985). Изложбата, која ќе трае до 2.12.2018 г.,е организирана под покровителство на Неговата екселенција амбасадорот на Република Полска во Скопје, г. Јацек Мулатановски, а кофинансирана од страна на министерот за култура и Народно наследство на Република Полска, во соработка со Македонската православна црква. 
Ве повикуваме да присуствувате на отварањето на овој убав настан.

MAKEDONIJA_zaproszenie2__3_001

Makedonija_plakat_vertikalan____1_001

Share