Петок, 23 Февруари 2018

Божествена Литургија во населбата Црниче


На 08.08.2017 година, кога Црквата ја прославува преподобна маченичка Параскева Римјанка, Неговото блаженство Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан отслужи Божествена Литургија во црквата Света Петка во населбата Црниче. Протоѓаконот Јане Илиев прими презвитерскиот чин.

SPE_0462_-_Copy

SPE_0465_-_CopySPE_0466_-_Copy
SPE_0470_-_CopySPE_0486_-_CopySPE_0508_-_CopySPE_0538_-_CopySPE_0557_-_CopySPE_0613_-_CopySPE_0642_-_CopySPE_0651_-_CopySPE_0656_-_CopySPE_0661_-_CopySPE_0682_-_CopySPE_0544_-_Copy
Share