Петок, 23 Февруари 2018

Царски часови и Вечерна служба на Велики петок во црквата Света Параскева (Петка), во населба Црниче


Во утринските часови на 14 април 2017 година, на Велики петок, Неговото блаженство, Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан отслужи Царски часови и Велипеточна вечерна богослужба со изнесување на плаштаницата на Спасителот во црквата Света Параскева (Петка). во населба Црниче.
SPE_5704_copy
SPE_5737
SPE_5748
SPE_5774
SPE_5792
SPE_5801
SPE_5826
SPE_5837
SPE_5850
SPE_5855

 


Share