Четврток, 17 Август 2017

Вечерна со чин на простување во соборната црква св. Климент Охридски


На 26. февруари 2017 година, последниот ден пред почетокот на Великиот пост, и ден кој Црквата го нарекла „недела на проштевањето“ (Прочка), Архиепископот охридски и македонски г.г. Стефан присуствуваше на  Вечерна богослужба во соборната црква св. Климент Охридски. По Вечерната се одржа  чинот на простување.

SPE_2831
SPE_2839
SPE_2845
SPE_2980
SPE_2856SPE_2882SPE_2885
SPE_2915SPE_2934
SPE_2970

Share