Петок, 23 Февруари 2018

Slideshow

Проповед на Велики петок - протопрезвитер Александар Мењ

Е-пошта Печати PDF
11201121Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух!
Во последното Христово Евангелие, Евангелието според Јован, се раскажува за судот над Господа, за Неговите страдања, смрт и погребение. Во
Повеќе...

За Страсната седмица - Митрополит Антониј Сурожски

Е-пошта Печати PDF

Денес влегуваме во тешки денови: во денови во кои си ги спомнуваме Христовите Страдања, во денови во кои нема да ни биде лесно да приоѓаме в храмот за да ги принесуваме долгите богослужби, да се молиме. Многумина си го поставуваат прашањето: треба ли воопшто да се оди в храм кога телото ни е уморно, кога мислите се разлетуваат

Повеќе...

ПРАЗНИК НА ПАЛМИТЕ

Е-пошта Печати PDF

о. Пол Лазар

Видливите победи се неколку во земниот живот на нашиот Господ Исус Христос. Тој проповедаше за царство кое „не е од овој свет“. Се роди во тело за кое „немало место во гостилницата“. За речиси триесет години, додека „напредуваше во премудроста и воздраста, и во благодатта пред

Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL