Сабота, 20 Јануари 2018

Slideshow

ПРАЗНИК НА ПАЛМИТЕ

Е-пошта Печати PDF

о. Пол Лазар

Видливите победи се неколку во земниот живот на нашиот Господ Исус Христос. Тој проповедаше за царство кое „не е од овој свет“. Се роди во тело за кое „немало место во гостилницата“. За речиси триесет години, додека „напредуваше во премудроста и воздраста, и во благодатта пред

Повеќе...

Недела на преподобна Марија Египетска

Е-пошта Печати PDF
__2_______9999

Денес си споменуваме на света Марија Египетска, светијата од која можеме да се научиме на многу нешта кои нам ни се нужни. Таа најнапред била грешница чија гревовност ја знаеле сите, жена која претставувала предмет на искушение и соблазна за сите. Како станала грешница не знаеме. Дали злото суштествувало во неа самата?
Повеќе...

Недела на преподобниот Јован Лествичник

Е-пошта Печати PDF
997.jpg998.jpg999.jpgib4153

Четвртата недела од Великиот пост е посветена во
Повеќе...

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL